Ensimmäinen polkupyörämatkani on nyt tehty:
Milano – Barcelona
11.5 – 4.6.2008
1670km

Matkasta tehtiin pieni juttu paikalliseen lehteen. voit lukea sen täältä


No niin...

Sitten se on alkamassa! Lennot on nyt sitten varattu ja ennen kaikkea maksettu. Kiitos tästä pikkusiskolle joka "lainasi" Visaansa. Lennot ostin Blue1:lta kokonaishintaan 300€. Minusta ei ollenkaan paha hinta. Polkupyörä maksoi 30€ sivu. Lennot varasin netin kautta ja pyörälle piti soittaa Sales Centeriin joka oli maksullinen puhelinnumero, mutta täytyy sanoa että homma toimi sujuvasti. Polkupyörästä maksu maksetaan lentokentällä.

Lähtö on 11.5 ja paluu 3.6 joten aikaa pitäisi olla riittävästi ja eipä tarvitse kieli vyön alla matkaa taittaa vaan saa ns. nauttia pyöräilystä ja maisemista.

9.5. 2008

Tavarat on pakattu ja kotisivuille löytyi päivittäjä. Juho on lupatunut päivittämään sivut matkan ajan. Tarkoitus on lähettää tekstiviestejä päivittäin ja siirtää ne tänne. Matkan jälkeen teen itse kuvilla varustetun jutun matkasta.

Matkasta ja retistä on alustava suunnitelma olemassa. Sen olen talven synkkinä iltoina tehnyt tuota mainiota Google Maps ohjelmaa hyväksi käyttäen tehnyt.

Olen jopa päivä matkoistakin suunnitelman tehnyt sen avulla. Se tosin on suuntaa antava enkä tarkoitus ole sitä orjallisesti noudattaa, eikä se onnistuisikaan. Päivä matkaan vaikuttaa niin moni muukin asia, ettei sitä voi niin tarkasti suunnitella. Maasto, tuuli, sade, muu liikenne ja monet muut asiat voivat vaikuttaa paljonkin päivän aikana ajettaviin kilometreihin. Toki jonkinmoinen suunnitelma on pakko olla koska, pitää ehtiä kuitenkin lennolle kotiin. Se on toisaalta sääli. Olisi niin paljon stressittömämpää tehdä tällainen matka niin että, voisi ajaa suoran kotimaan koneeseen kun perille matkan päätepisteeseen ehtii.

11.5. 2008

Vihdoin tämä alkaa. Nyt kun on lähtö päivä niin on jo aamusta asti on ollut tietynlaista jännitystä ilmassa. Toisaalta edellisen yön soitto keikka painaa kun yö unet jäi vajaaseen 5 tuntiin, ja tämänpäivän äitien päivä tohinat tavallaan lieventävää jännitystä. Suomen keleissä ei tosin ollut mitään moittimista ja kun tänne milanoon saavuin niin voi todeta että keleissä ainkin hävisin. Alppien ylityksen jälkeen taivas pilvistyi ja auringon paiste jäi niiden pohjois puolelle. Ystäväni Peetteriltä sain kyydin lentokentälle, ja muuten innoissani unohdin maksaa kyydistäni! Joten ne bensa rahat pitänee maksaa kun täältä palaan. Lento menimainiosti ja pyörä tuli naarmuitta perille. Pyörän kasaus kentällä aiheutti sen että paikalliset kyytiä odottavat taksi kuskit kerääntyivät ihmettelemään ja kyselemään matka miehen suunnitelmia. Sain jopa pientä apuakin heiltä. Ja nyt olisi tarkoitus torkkua täällä terminaalissa ja aamulla lähteä polkemaan. Kiitoksia muuten kaikista kannustus viesteistä ja puheluista joita olen saanut. Ja sitten vielä kaikille äideille.. Onnea! Eka yö lentokentällä.

12.5. 2008

View Larger Map

View Larger Map

Ajomatka
Ajoaika
Keskituntinopeus
Max nopeus
83,3km
5.26h
15,28km/h
???

Pääsin matkaan ja kävin ostoksilla paikallisessa Carrefour ostoskeskuksessa, ostin sieltä aurinkorasvoja ja muuta tarpeellista. Seuraava yö metsän reunassa teltassa... Aamulla heräsin ja 2 traktoria oli pellolla... Kuskit ei kovin hyvällä katsoneet.

13.5.2008 Video Päivä 1 ja 2

View Larger Map">
View Larger Map

Ajomatka
Ajoaika
Keskituntinopeus
Max nopeus
101 km
5:39 h
17,89 km/h
50kmh

101 km mittariin tänään matka alamäkeä.Visa kortti ilmeisesti viallinen, ei saa rahaa automaateista!!! Pankki virkailijakin sitä yritti. Huomenissa selviää kun saan kokeiltua useampia automaatteja. Primus keittimen kaasua ei mistään kaupasta löydy!!!! Kolmas yö tien varressa suojaisessa paikassa 20m päässä tiestä ACQUI TERMEn kylästä 10 km etelään. Joku hirvieläin metelöi teltan vieressä yöllä...

14.5.2008 Video Päivä 3View Larger Map">
View Larger Map

Ajomatka
Ajoaika
Keskituntinopeus
Max nopeus
70,67km
4:10h
16,9km/h
55km/h

Ei toimi kortti ei.... Ja puhelimen saldokin loppui. Toimitin asioita täällä jossain paikallisessa pankissa ja sain soitettua Suomeen, että laittavat pankin välityksellä rahaa tulemaan! "Herra paikallinen pankkiiri" sponsoroi hieman... Kotonakin johermostuivat kun ei saanut yhteyttä kun puhelinsaldo loppui. Ompakallista puhella, vaikka en itse voi edes soittaa(ulkomaan puheluesto) viestit sentään menee perille! Pankista sitten soittivat emännälle että lataa puhelimeen saldoa... 70 km mittariin lisää tänään.

Välimeri näkyy :>

15.5.2008 Video Päivä 4


Ajomatka
Ajoaika
Keskituntinopeus
Max nopeus
n.30km
?
?
?

Löysin eilen tän leirintäalueen, vietän täällä toisenkin yön. Sää on pilvinen ja välillä tihuttaa, löysin turisti infon josta saa leirintäalueesta tietoa. Pitänee pistää aamuksi valmiiksi sade vehkeet ja laittaa kypärään vilkkuvalo kiinni, kun on tuota sadettakin luvattu.. Raha asiat on nyt kunnossa. Sain rahaa Western Union Offiseen. Suomessa rahan lähetyksen hoitaa matkahuolto.

16.5.2008 Video Päivä 5 korkea resolutio

View Larger Map">
View Larger Map

Ajomatka
Ajoaika
Keskituntinopeus
Max nopeus
67km
?
?
?

Aamu on ollut sumuinen mutta ei ole pahemmin satanut, valtatie mitä piti ajaa oli jostakin syystä suljettu ja jouduin kiertämään vuorten kautta, 330m nousua.... Ylhäällä olin pilvessä ja oli kylmä. Löytyi hotelli, 35€ yö sis. aamiaisen ja pyörän sai autotalliin. JEE, pääsee suihkuun ja saa teltan ja vaatteet kuivaksi, nyt pitää nauttia. Ei sade päivissä muuta vikaa ole muutakuin että vaatteet ja teltta kastuu. Kävin pitkässä ja kuumassa suihkussa, teltan levitin kylpyhuoneeseen kuivumaan. Vähän ne katto tuol respas kun paukkasin kamppeet päällä sisään.. kävelen täällä tälläistä kapeaa kujaa, paljon kauppoja ympäriinsä, jokaisessa jotakin erillaista tavaraa, ostin äsken isonpalan pitsaa 1.2€. Huomenna hyvällä onnella Ranskaan.

17.5.2008VideoPäivä 6 korkea resolutio


View Larger Map">
View Larger Map

Ajomatka
Ajoaika
Keskituntinopeus
Max nopeus
71,32km
4:26h
16kmh
44,1kmh

Päivä on pilvinen, mutta toistaiseksi ei ole pahemmin satanut, hyvä niin. Olen melkein San Remossa siitä ei sitten olekkaan kuin pari kymmentä kilometriä Ranskaan ja Monacoon. Muuten pyörä kulkee hyvin mutta taakse joutuu vaihtamaan jarrupalat, on sen verran ollut alamäkeä. Jalat on terästä! Ranskan rajasta alle 10km leirintä alueella, olen ainut telttailija. Just sain teltan pystyyn ja tavarat sisään ja taivas repes, vaatteita en edes ehtinyt vaihtaa, täytyy kuluttaa aikaa leirintä alueen baarissa(kahvilla) ja odottaa että sade lakkaa. Hieno paikka. Väsyttää aivan vietävästi kun tuli syötyä pitsaa.

Kuinkahan mahto Suomen jääkiekkomatsissa käydä..?

18.5.2008
Video
Päivä 7 osa1 korkea resolutio

VideoPäivä 7 osa2 korkea resolutio


View Larger Map
View Larger Map

Ajomatka
Ajoaika
Keskituntinopeus
Max nopeus
83,2km
5:35h
14,87kmh
42,14kmh

Nyt ei toimi edes oma puhelin, täytyy kommunikoida kotiin jonkun ranskalaisen kaverin puhelimella.. Olen Nizzan ja Cannesin välissä leirintäalueella. Tapasin leirintäalueella kaksi Uusi-Seelantilaista naista jotka ovat olleet pyöräilemässä jo 3 kk Euroopassa,ovat kai tulossa Suomeenkin.

19.5.2008

Ajomatka
Ajoaika
Keskituntinopeus
Max nopeus
n. 30km
?
?
?

Nyt löytyi kaasua! Sai tehtyä Suomalaista kahvia(Presidenttiä tottakai.) Kävin tän kaverin kans (kenen puhelinta eilen lainasin) tälläsessä ison citymarketin kokosessa urheiluvälinekaupassa josta sitä kaasua sitten löytyi. Ostin kaksi kaasu patruunaa primukseen. Kilometrejä tullut tähänmennessä n.500 km joten tänään vietetään välipäivää. Tämän kylän nimi on Cap d'Antibes.

20.5.2008

VideoPäivä 8 osa 1 korkea resolutio
VideoPäivä 8 osa 2 korkea resolutio


View Larger Map">
View Larger Map

Ajomatka
Ajoaika
Keskituntinopeus
Max nopeus
66,4km
4:33h
14,57kmh
51,93kmh

Päivän ajot ajettu. Paikka on pieni kylä Anthéor Plage. Komeita punaisia vuoria joka puolella, uskomatonta maisemaa. Hienoa ja rauhallista. Tänne leirin pystytys. Täällä sataa jälleen. Teltta on tälläsen ison puun alla ja tässä kahvittelen...

21.5.2008

VideoPäivä 9 korkea resolutio


View Larger Map">
View Larger Map

Ajomatka
Ajoaika
Keskituntinopeus
Max nopeus
80,52km
5:06
15,78kmh
41,77kmhS

Meni tuossa paikallisessa kaupassa oikein käsirysyksi kahden paikallisen kesken.. heh. Taas yksi leirintäalue. Ehdottomasti surkein ja kallein Ranskan puolella. Mutta pääsee täälläkin suihkuun! Ja onneks kävin siinä kaupassa... Kumman kun täällä on ruoka ja leipä mys. karmeissa jätti erissä joilla ruokkisi koko armeijan. Kun tää yks Suomipoika syö niin vähän...

22.5.2008

VideoPäivä 10 korkea resolutio


View Larger Map">
View Larger Map

Ajomatka
Ajoaika
Keskituntinopeus
Max nopeus
44,1km
2:53h
15,27kmh
43,29kmh

On ollut ihan hiton raskas reitti tänään. Vuoria ja vastatuulta... Otin jo nyt leirintäalueen Bormes-nimisestä kylästä. 45km ajettu ja mies ihan poikki...

23.5.2008

Ajomatka
Ajoaika
Keskituntinopeus
Max nopeus
n. 20km
?
?
?

Jään tähän vielä toiseksi yöksi, pidän vapaapäivän. Tää leirintäaluepaikkakin on vaan 10€ ja täytyy vähän pyykkiäkin pestä...

24.5.2008

View Larger Map">
View Larger Map

Ajomatka
Ajoaika
Keskituntinopeus
Max nopeus
90,68km
5:00h
18,11kmh
46,69kmh

Pyörä kulkee nyt lujaa, mieletön myötätuuli. Olen melkein Toulonissa. Sää on pilvinen ihan ok ajokeli. F1 tilanne olisi kiva tietää!!! No niin... Leiri on pystytetty tänään tänne Bandol-nimiseen kylään. Toulon ei vaikuttanut kyllä mitenkään mukavalta paikalta, suorastaan pelottava paikka! Laskeskelin tuossa, että leirintään menee n. 25€/vrk + ruoka. Tämäkin alue on taas 18€.

25.5.2008

VideoPäivä 11 korkea resolutio


View Larger Map">
View Larger Map

Ajomatka
Ajoaika
Keskituntinopeus
Max nopeus
114,5km
6:54h
16:59kmh
56,7kmh

Täälläkin tulee vettä oikein kunnolla. Yritän päästä edes jonkun matkan tänään. Olen ajanut 1 tunnin ja ihan märkä... Nyt vähän aikaa sateensuojassa! Pääsin Marseillesta läpi ehjin nahoin... Nyt mittarissa 110 km tänään ja vähän on matkaa vielä leirintäpaikalle (n. 5km). Väsy!

26.5.2008

VideoPäivä 12 korkea resolutio


View Larger Map">
View Larger Map

Ajomatka
Ajoaika
Keskituntinopeus
Max nopeus
79,13km
4:28h
17,66kmh
55,01kmh

Olen Arlesissa. Tää on kuin Ranskan Ypäjä! Hevosia riittää... Sää on aika paha, kostea ja kuuma (27 C). Hei kaverit, laittakaa mulle tekstareita vaikkakaan en luultavasti kykene vastaamaan, on vähän kallista! Olis kiva kuulla mitä Suomessa tapahtuu muuallakin kuin kotona... 1008km ajetu, vielä olis matkaa sellaset 75km/päivä... tässä kelissä! Täällä sataa ja kaikki kamppeet märkiä!

27.5.2008

VideoPäivä 13 korkea resolutio


View Larger Map">
View Larger Map

Ajomatka
Ajoaika
Keskituntinopeus
Max nopeus
107km
6:02h
17,81kmh
42,90kmh

Ajoin tänään 107 km ja kaikki on märkänä. Olen Frontignassa. Jos kaikki menee hyvin, voisi olla torstaina Espanjanpuolella. Riippuu säästä...

28.5.2008

VideoPäivä 14 korkea resolutio


View Larger Map">
View Larger Map

Ajomatka
Ajoaika
Keskituntinopeus
Max nopeus
77,2km
4:40h
16,53kmh
36,4kmh

Tänään olen Beziers- nimisen kylän alapuolella. Hirveetä sekoilua Seten kylässä, meni aikaa hukkaan. Huomasin just, että lento lähteekin vasta 5.6. Yöllä illalla, eikä olekkaan silloin aamulla perillä, niinkuin aluksi luulin... Kukahan pääsis hakemaan kentältä?? Tämän paikan nimi on Serignan Plage, Huomenna pitäisi päästä Narbornen ja Perpignan puolivälin tienoille.

29.5.2008

VideoPäivä 15 korkea resolutio


View Larger Map">
View Larger Map

Ajomatka
Ajoaika
Keskituntinopeus
Max nopeus
100km
6:21h
15,8kmh
43,8kmh

Majapaikkana tänään Leucate Plage. Tästä on rajalle noin 70km eli huomenna vasta Espanjassa :) Tänään oli hieno keli, ajoin tasan 100km. Spagetti Bologneset pannulle porisemaan... Voipi olla että jään toiseksikin yöksi tänne, kun vuoristo edessa, täytyy kerätä voimia...(Mitäköhän jalat sanoo kun olen siellä!)

30.5.2008
VideoPäivä 16
korkea resolutio


View Larger Map">
View Larger Map

Ajomatka
Ajoaika
Keskituntinopeus
Max nopeus
96.3km
6:01h
15,99kmh
50,05kmh

Nyt olen sit espanjassa! :) Jonkun matkaa vuoria vielä ja sit leirit pystyyn! Olen ajellut sadepilviä karkuun koko päivän... Leiri pystyyn Colerasta vähän ohi. Vuoret on aika lailla isompia kuin Italiassa... 97km tuli tänään josta, 40km vuoria. Täällä leiripaikka maksoi 7.50€

31.5.2008

View Larger Map">
View Larger Map

Ajomatka
Ajoaika
Keskituntinopeus
Max nopeus
77,6km
4:42h
16,5kmh
53kmh

Aamulla join viimeiset Suomi kahvit. Koko päivä pilvistä mutta vettä ei satanut. Alkumatka oli rippeitä eilisestä vuoristosta. Sitten alkoivat typerät pitkät suorat tiet. Päätinkin mennä pienemmille teille seikkailemaan. Ihan kun olisi palannut takaisin alku- matkan Italiaan mutta teiden kunto oli huonompi. Myös autoilijoiden käytös tavat olivat hukkuneet mutta vauhti oli vielä kovempi.

1.6.2008


View Larger Map">
View Larger Map

Ajomatka
Ajoaika
Keskituntinopeus
Max nopeus
75km
5:00h
15kmh
44kmh

Klo. 3 aamuyöstä alkoi sade ja kesti koko päivän. Satoi tihuttamalla koko armaan ajopäivän. Loppui kun pääsin leiriin. Maisemat olivat tänään upeat. Vuoristo oli aavemaisen oloinenkun sadepilvet roikkuivat huippujen niskassa. Matkalla tuli vastaan pariskunta Hollannista. Olivat käyneet etelä Espanjassa ja nyt matkalla Ranskan kautta kotiin. Pariskunnalla oli hienot pyörät ja varusteet ja ikääkin reilusti yli viidenkymmenen.

2.6.2008


View Larger Map">
View Larger Map

Ajomatka
Ajoaika
Keskituntinopeus
Max nopeus
104,9km
5:57h
17,61kmh
44.1kmh

Nyt kulkee pyörä mutta reitti pettymys. Ajattelin että pääsen ajamaan rantaa pitkin perille. No joo pääsinkin mutta merta en oikeastaan nähnyt. Tien ja meren välissä kulki junarata joka oli aidattu. Tämä aita esti näkyvyyden rantaan lähes koko matkan. Ainut asia mikä lohdutti oli leveät pientareet ja myötäinentuuli. Tietenkin homman kruunasi aurinko. Ajoin sitten Barcelonan läpi suoraan keskustasta. Noin 20 km loistavaa pyörätietä, läpi kaupungin, ja hyvin merkityt tiet. Aivan eri meininki kun Ranskassa. Kaupungista pois pääsy olikin sitten hankalaa. Oli pakko ajaa moottoritietä! Ainut mikä lohdutti oli se että, oli siellä muitakin pyöräilijöitä. Ajoin lentokentän kautta leirintä-alueelle ja hyvä niin. Kävin etu käteen selvittämässä oikean terminaalin. Lentokenttä oli iso! Karttaan oli merkitty kolme l-aluetta kentän etelä puolelle mutta vain yksi oli toiminnassa..

PERILLÄ =)

VideoPäivä 17korkea resolutio

 

 Kartat


Karttaa kuljetusta reitistä on pyydetty.
Kartan reitit seuraavat melko tarkasti kulkemiani teitä. Toki pieniä virheitä todelliseen reittiin verrattuna on. Kartan ylä- ja alapuolella on linkki "View Large Map" niistä kartta avautuu isomaksi uudelle sivulle.


Video päiväkirja


Nyt voit katsella reissusta myös videoita.

Huom.! Kotisivutilan puutteen vuoksi olen siirtämässä videoita YouTube palveluun. Nämä vanhat linkit toimivat linkkinä Tuubiin.
Joten antoisia katseluhetkiä reissuvideoiden parissa.

Päivä 1 ja 2 korkea resolutio

Päivä 3 korkea resolutio

Päivä 4 korkea resolutio

Päivä 5 korkea resolutio

Päivä 6 korkea resolutio

Päivä 7 osa1 korkea resolutio

Päivä 7 osa2 korkea resolutio

Päivä 8 osa 1 korkea resolutio

Päivä 8 osa 2 korkea resolutio

Päivä 9 korkea resolutio

Päivä 10 korkea resolutio

Päivä 11 korkea resolutio

Päivä 12 korkea resolutio

Päivä 13 korkea resolutio

Päivä 14 korkea resolutio

Päivä 15 korkea resolutio

Päivä 16 korkea resolutio

Päivä 17korkea resolutio

Kuvia matkalta.

Kuvia en niinkään matkalla ottanut mutta videolle tein matkapäiväkirjan